Törmäsin tänään tärkeään asiaan liittyen Google näkyvyyteen.
Google ilmoitti eilen 16.11.2016, että se aikoo nostaa
mobiiliystävällisten kotisivujen näkyvyyttä hakutuloksissaan.

Tässä itse uutinen:

https://webmasters.googleblog.com/2016/03/continuing-to-make-web-more-mobile.html

 

Hienoa että käyttäjätottumukset huomioidaan googlella.

Hyvä Google!

WordPress responsiivinen kotisivu/nettisivu on mobiiliystävällinen (tai SEO-optimaalisesti muotoiltuna: mobiili ystävällinen), joten kaikki joilla jo on sivut WordPressissä ja ne ovat responsiiviset, voivat huokaista tässä kohtaa helpotuksesta. Ja, vaikka teemasi ei olisikaan resposiivinen, niin asian muuttaminen on helppoa, halpaa ja nopeaa.

Itselläni on mutu siitä, että Google on jo jonkun aikaa toiminut näin. Mutu perustuu siihen että esim. asiakas A:n sivut olivat Nebulan kotisivusoftalla tehty ja ne muutettiin WordPressiin, ja tietenkin responsiiviseen teemaan. Liikennemäärät kasvoivat, vaikka sisällölle emme tehneet toimenpiteitä, vielä siinä vaiheessa. Ainut ero oli WordPress SEO-plugin lisä, mitä vastaavasti ei ollut Nebulan koneessa.

Jotenkin en jaksa uskoa, että SEO-optimointi plugari pelkästään nosti liikennemääriä. Mutta, mutu-tasolla silti mennään koska ei ole mitään konkreettistä tietoa liikennemäärien kasvusta, eli en voi tyhjentävästi todentaa syy-seuraus-suhteita.

Wordpress responsiivinen kotisivu ratkaisee ongelman.

Google on tärkein hakukone.

Asiakas B:n kanssa totesin ihan saman, hänellä muutto tehtiin Fonectasta WordPressiin. Tismalleen sama tulos, ja jopa sama +7-11 % muutos.

Eivät ne liikennemäärien kasvut mitään exponentaalisia olleet, mutta mielestäni tällä toimenpiteellä 7-11% kahden viikon aikajaksolla kuitenkin on paljon, koska kyse ei ole mittavasta investoinnista, eikä edes mittavasta resurssikulusta. Houstauskuluissakin tuli vuosisäästöä molemmille asiakkaille.

Ja mikä parasta: Aikaansaatu muutos antoi kipinää näille yrittäjille käydä sisältönsä kimppuun! Se on aina mahtava huomata kun tapahtuu se ahaa-ilmiö: ”Että tällä onkin näin paljon merkitystä. Entä jos mun saitin sisältökin olisi SEO-optimoitua…” Niinpä. Usein onkin niin, että on parasta että asiat hoksaa itse, sen sijaan että joku kertoo, opettaa, neuvoo. Itsestä juontava motivaatio muuttaa omia toimintamalleja on aina tuottoisin vaihtoehto.

Wordpress Responsiivisuus

Google näkyvyys by WordPress!

Tämä vaikuttaa suoraan ihan jokaisen sivun näkyyteen googlessa jos alusta ei ole mobiilituettu. Arvelen, suorastaan toivon, että tämä Googlen uutinen on nyt se viimeinen tarvittava sysäys yrittäjille siirtyä WordPressin responsiivisuuteen.

Ja koskeehan tämä luonnollisesti muitakin kuin yrittäjiä. Itse liikun koiraharrastuksessa, joten todettakoot että: Myös koirankasvattajat huom. Tämä koskee kaikkia teitä joilla on kotisivu  mobiilitukemattomalla alustalla. Suosittelen, että käyt pian asian kimppuun.

Topik tuottaa vain ja ainoastaan responsiivia WordPress-sivuja. tässä hinnoitteluesimerkkejä: http://topik.fi/wordpresskotisivut/

Ja tässä nopea yhteys: soile@topik.fi / 050-5066 664.