Mikä perkele siinä on ettei tässä maassa <haluta myydä>?
Nevermind joku muumigate, mutta hitonpiru kun Suomen Suurinkaan ei hanskaa tätä hommaa.
Ja nevermind sekin, että sori et saanut halpaa puhelinta, mutta sen jälkeen kun käyttäjälle kerrottiin että ilman jäit, niin olis fiksua tarjota jotain kakkoskampista pahaa mieltä loiventamaan. Mutta ei.
Olis myös fiksua miettiä nuo jonotilanteen errotit uusiksi, voisi mieluummin sanoa vaikka että olet jonossa nro x, saattaa se munkki osua sulle, kärsivällisyyttä – tjsp. Sen sijaan, että nostetaan kädet pystyyn mokaamisen merkiksi.
Somessa keskustelun narratiivi kääntyy äkkiä tekniikkaan, ja harmitellaan sitä että ei osata skaalata kuormaa, käyttää kuormantasausta, jne, jargonia.

Mua ei niinkään kiinnosta se, että skaalaako palvelin vaiko ei. Se mua kiinnostaa, että miksi raha ei kelpaa?

Että on pakottava tarve, absoluuttinen pakko, myydä miinuksella, nollakatteella, tai lahjoittaa, mitä se nyt sitten onkaan, rupiset 500 tuotetta, tällä kertaa kännyköitä, ja siinä samalla suututtaa tuhannet käyttäjät, ja olla myymättä mitään muuta. Ne käyttäjät jotka jäävät ilman, on ne käyttäjät joilla tehdään myyntiä, ja se myynti toteutuu sillä, että ne käyttäjät lingotaan sisään kännyköiden perässä.
Luonnollisesti toivon, että itse ongelma on tiedostettu verkkokauppa.com:ssa, mutta sen ratkaisu odottaa jotakin teknistä työtä. Kääntäen; pelkään, että asenne on jumiutunut siihen, ettei koeta tarvetta tehdä asiakkaan kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, koska silti pärjätään. Valitettavasti se aika alkaa ajamaan pian ohi, ja sitten onkin myöhäistä muuttua. Eli kuinka kauan tällä asenteella on mahdollista jatkaa pärjäämistä?

Hirmu kovasti toivon suomalaisvetoisen verkkokauppamarkkinan menestyvän, mitä isommin, sen parempi. Mutta ei se näin tule onnistumaan, on pakko kehittyä, on ihan pakko olla parempi kuin tässä nyt oltiin. (Taas.)

Tämä on vielä ymmärrettävää toimintaa siellä muumigatetasolla, mutta verkkokauppa.com:n pitää pystyä tekemään tämä oikein, ja on myös täysin perusteltua odottaa/olettaa että tämä tehdään siellä oikein.

Mut jos ei raha kelpaa niin eihän siinä sitten.
”Se nyt on vaan tyhmää myydä liikaa.”